Sonja van Meerten

Eigenaresse Sonja's Maskerade

Mijn wieg stond in ‘s Gravenzande, in 1955 ben ik geboren. Mijn ouders, ook van ijverige aard, merkten al snel dat ik creatief was. Dag in dag uit haakte en borduurde ik met mijn moeder aan de keukentafel. Op mijn dertiende mocht ik eindelijk op naailes en een schilder- en tekencursus. Zeven jaar later -in 1975- startte ik een modevakschool in Maasdijk en behaalde ik vijf modevakdiploma’s. Ik mag mezelf coupeuse noemen!

Met 45 leerlingen op naailes- en patroontekenles was ik altijd bezig. Korte cursussen zoals het zelf maken van hoeden, lingerie, badkleding en corsages deed ik er ook bij. Natuurlijk maakte ik m’n eigen kleding zelf, ook voor mijn dochtertje. Zelfs voor carnaval of een verkleedpartijtje. Dat was de start van Sonja’s Maskerade! Een klein rekje met verkleedkleding groeide uit tot een volle winkel met -ik schat- wel 3.000 kostuums! Halloween, Middeleeuws, gala, smoking, fantasie, Elvis Presley… gek als een bepaalde uitdossing niet in de winkel in Maassluis hangt! En… ik ga nog steeds door. Tot op de dag van vandaag is mijn creatieve brein niet te stoppen.

Zodra je bij Sonja naar binnen stapt, is het alsof je een sprookje binnen wandelt.

Sonja van Meerten stopt veel tijd in de kleding en dat kunt u ook zien. Sonja zorgt ervoor dat u altijd met een tevreden gevoel naar buiten stapt. Kom gezellig langs en bekijk wat Sonja u te bieden heeft.